Skip to main content

Nieuw dieptepunt voor IoT

Het Internet of Things daalt af naar de bodem van de zee. Toekomstige duikoperaties gestuurd met hulp van het Internet.


 

In een eerder artikel kondigden we de ontwikkeling aan van visuele hulpmiddelen waarmee duikers kunnen worden voorzien van real-time informatie.

Om in een zo vroeg mogelijk stadium onoverkomelijke hindernissen uit te sluiten hebben we een conceptmodel gemaakt. Dat conceptmodel bleek boven verwachting te werken.

Op basis van het conceptmodel zijn we alle onderdelen gaan miniaturiseren zodat we, nog steeds op basis van standaard verkrijgbare componenten, een werkend prototype hebben.

Op de afbeelding is een van onze medewerkers te zien terwijl hij de verschillende componenten in de helm aanbrengt. Hierbij dient hij rekening te houden met het feit dat er altijd wat water in de helm kan binnendringen tijdens de werkzaamheden. Tevens mogen de componenten zich niet binnen het zichtveld van de duiker bevinden. Door insluiting van de componenten tussen helm en voering kunnen deze oververhit raken. Ook dat dient voorkomen te worden. De onderdelen moeten gemakkelijk uit de helm kunnen worden verwijderd in verband met reiniging van de helm na gebruik.

Op dit moment voeren we duurtesten uit met de geassembleerde helm.

Benieuwd wanneer we te water gaan?

Wordt vervolgd ...