Spring naar hoofd-inhoud

Internationale uitrol ProMISe

Onze Continu Verbetertool ProMISe wordt uitgerold bij alle sheet converters in Europa van de Finse Pyroll Converting Group.


Continu Verbeteren als werkmethode

2,5 jaar geleden is S&S Systems bij Pyroll Winschoten BV, een grote paperboardverwerker in Winschoten, geleidelijk begonnen met procesoptimalisatie door middel van Continu Verbeteren met onze tool ProMISe. Eerst met één machine en bijna een jaar later met alle machines. Gecombineerd met systeemintegratie worden alle verstoringen in het productieproces handmatig alsook automatisch geregistreerd. Door het verzamelen van deze data werd op den duur duidelijk waar de meeste downtime zat en wat daarvan de oorzaak was, om deze vervolgens blijvend weg te nemen. Tevens is het bewustzijn van de deels verborgen verliezen enorm toegenomen. Door het personeel te stimuleren dagelijks alle verstoringen zo goed mogelijk te registreren en met verbetervoorstellen te komen werd er een verbetercultuur gecreëerd met uiteindelijk een enorme efficiëncyslag en kostenbesparing als gevolg. Recentelijk heeft Pyroll Winschoten BV zelfs de "Improver of the year" prijs gewonnen onder de vijf Pyroll paperboardverwerkers in Europa! Lees meer hierover.

Internationale uitrol

Het sturen op data en Continu Verbeteren als werkmethode zijn in Winschoten zo succesvol gebleken, dat men op het hoofdkantoor van Pyroll Converting in Finland heeft besloten ProMISe in alle fabrieken in te gaan zetten; in Finland, Duitsland en Polen. Systeemintegratie met alle machines zal plaatsvinden voor automatische registraties van verstoringen. De planning is om deze zomer operationeel te gaan.